Bridge

Bridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport geplaatst kan worden. In wedstrijdbridge (Engels: duplicate bridge) is bewust gestreefd naar het zoveel mogelijk uitschakelen van de factor 'geluk' als uitkomstbepalend. Het spel vereist concentratie, geheugen en logisch denken en goede samenwerking tussen partners.

Bridgetafel A-7 klaargezet voor viertallenwedstrijd, met tafelbord voor de 4 windrichtingen, 3 spellen, biedboxen en bridgemate

Het spel wordt gespeeld door vier personen met 52 kaarten. Zij worden een voor een gedeeld, te beginnen bij de speler links van de gever, met de klok mee totdat iedere speler 13 kaarten heeft. De spelers krijgen de naam van een windrichting: Noord, Oost , Zuid of West. Noord en Zuid spelen samen en vormen een paar en ze spelen tegen Oost en West, die ook samenspelen en een paar zijn.

Bridgen bestaat uit twee delen, het bieden en het spelen. Het bieden gaat in een soort veiling bij opbod (Engels: auction), waarbij telkens hoger geboden wordt totdat niemand meer hoger wil. Het hoogste bod heet het 'contract' en bepaalt de troefkleur en het aantal slagen wat de 'leider' in de speelronde tenminste moet zien te maken. De tegenstanders proberen dit juist te voorkomen door ook zoveel mogelijk slagen te halen. Als dit lukt dan is het contract 'down'. Uiteindelijk doel van het spel is zoveel mogelijk punten te scoren. Een gemaakt contract levert punten op voor het paar van de leider, gaat het contract down dan scoren de tegenstanders. (Bron: Wikipedia)

 

Wilt u ook meedoen aan deze activiteit, of wilt u meer informatie over de activiteit? Dan verzoeken we u contact op te nemen met onderstsaande contactpersoon:

Vereniging: Katholieke Bond van Ouderen (KBO)
Contactpersoon: Dhr. J.M.J. Bougie
Emailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telefoonnummer: 077-462 14 50

Mogelijkheden

Gemeenschapshuis de Paort biedt vele mogelijkheden voor het vieren van een feestje, bruiloft of het huisvesten van een vereniging. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Contact De Paort

?
De Paort
Markt 2
5995 BB Kessel

M:  06-40 58 50 16
T:  077-4622302
@: info@depaort.nl

Openingstijden

"De Paort" is gedurende activiteiten en evenementen geopend.

Daarbij is "De Paort" 365 dagen per jaar beschikbaar voor boekingen.

Ligging De Paort

De Paort is gelegen op een fantastische locatie aan de Maas. Voor meer informatie, bekijkt u de route