Darten

Darts of darten is een spel dat gespeeld wordt met drie darts (pijltjes) en een dartbord. Een oude Nederlandse en in de Vlaamse spreektaal nog gebruikelijke naam van het spel is vogelepik (of het minder gebruikelijke vogeltjepik).

Het spel werd vanouds voornamelijk in Engelse pubs gespeeld, maar sinds de successen van Raymond van Barneveld is de sport ook in Nederland belangrijk populairder geworden. Het bekendste darttoernooi is het World Professional Darts Championship (voorheen ook wel bekend als The Embassy, nu ook wel bekend als The Lakeside), dat jaarlijks op de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green wordt gespeeld. De internationale bond is de World Darts Federation (WDF). In onze contreien zijn er de Nederlandse Darts Bond (NDB) en de Belgische Darts Bond (BDB).

Onder invloed van de Engelse commerciële omroep Sky Sports is in 1992 een tweede internationale dartbond opgericht: de Professional Darts Corporation (PDC). De belangrijkste darter van deze bond is Phil Taylor. De bekendste Nederlandse darter bij de PDC was Roland Scholten, tot de overstap van Van Barneveld in februari 2006 en van Jelle Klaasen, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort in januari 2007 naar deze bond. Het PDC World Darts Championship wordt tegenwoordig als het meest prestigieuze toernooi gezien, zo was de prijzenpot in 2012 meer dan drie keer zo groot als die van The Lakeside (£1,000,000 om £320,000). (Bron: Wikipedia)

 

Wilt u ook meedoen aan deze activiteit, of wilt u meer informatie over de activiteit? Dan verzoeken we u contact op te nemen met onderstsaande contactpersoon:

Vereniging: Katholieke Bond van Ouderen (KBO)
Contactpersoon: Dhr. J.M.J. Bougie
Emailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telefoonnummer: 077-462 14 50

Mogelijkheden

Gemeenschapshuis de Paort biedt vele mogelijkheden voor het vieren van een feestje, bruiloft of het huisvesten van een vereniging. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Contact De Paort

?
De Paort
Markt 2
5995 BB Kessel

M:  06-40 58 50 16
T:  077-4622302
@: info@depaort.nl

Openingstijden

"De Paort" is gedurende activiteiten en evenementen geopend.

Daarbij is "De Paort" 365 dagen per jaar beschikbaar voor boekingen.

Ligging De Paort

De Paort is gelegen op een fantastische locatie aan de Maas. Voor meer informatie, bekijkt u de route